Menu


Hoe het allemaal begon...

Dat Atilay Uslu (1968) ondernemersbloed heeft, mag duidelijk zijn. In 1990 opent hij een horecazaak in het centrum van Haarlem. In 1994 maakt hij de overstap naar de reisbranche als hij met zakenpartner Yildiray Karaer het bedrijf MegaReizen begint, dat in eerste instantie vooral vliegtickets naar Turkije verkoopt. Uslu had al snel door dat je niet alleen goedkoper moet zijn, maar vooral ook beter dan de concurrentie. De omzet groeit jaar in jaar uit, vooral door het aanbieden van volledig verzorgde reizen naar Turkije.

In 2000 doopt Uslu zijn bedrijf om tot Corendon. De organisatie heeft inmiddels een Nederlandse en een Belgische tak en biedt naast Turkije, vele andere populaire strandbestemmingen in Europa aan. De volgende stap is een eigen luchtvaartmaatschappij. Het in Turkije gevestigde Corendon Airlines (CAI) is in 2005 een feit en heeft tot een enorme groeispurt geleid. In 2011 volgt de Nederlandse tak, Corendon Dutch Airlines, die vrijwel meteen een doorslaand succes is.

In 2014 treedt Steven van der Heijden aan als CEO van de organiatie en krijgt Corendon een nieuw logo en huisstijl. Uslu blijft nauw betrokken bij het bedrijf, maar wil zich meer concentreren op de uitbouw van Corendon Hotels & Resorts. De eerste nieuwe aanwinst is The College Hotel in Amsterdam. In het voorjaar van 2015 volgt Corendon City Hotel in Amsterdam Nieuw-West. In 2016 opent het 4-sterren All Inclusive hotel Marble Stella Maris Ibiza haar deuren. Het in juni 2018 geopende Corendon Village Amsterdam, het grootste hotel van de Benelux, is de laatste aanwinst van Corendon Hotels & Resorts.

In 18 jaar tijd is reisbedrijf Corendon, met een eigen touroperator, drie airlines en eigen hotels & resorts in binnen- en buitenland, uitgegroeid tot een toonaangevende en zeer succesvolle speler in de reisbranche.